- Bewaar

- Bewaar
Feestchampignons met scampi's
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Heerlijke goudkleurige chardonnay met veel evenwicht. U ruikt mooie aroma's van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. In de mond heel smaakvol: rijp wit fruit en lichtkruidige toetsen, met een vleugje vanille.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
-
Verwijder de steeltjes van de champignons. Snij de steeltjes in fijne schijfjes.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Vul elk champignonhoedje met kruidenkaas en stop er een scampi in. Schik de gevulde champignons naast elkaar in een ovenschotel en doe er de steeltjes bij. Giet de gevogeltefond in de schotel, dek af en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Doe het kookvocht met de champignonsteeltjes in een steelpannetje en breng even aan de kook. Voeg de mascarpone toe en roer er de fijngesnipperde peterselie en het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 3 gevulde champignons en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood of verse tagliatelle (versmarkt).
U kan deze gevulde champignons ook als aperitiefhapjes serveren. Leg dan elke champignon op een klein schaaltje.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Heerlijke goudkleurige chardonnay met veel evenwicht. U ruikt mooie aroma's van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. In de mond heel smaakvol: rijp wit fruit en lichtkruidige toetsen, met een vleugje vanille.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
-
Verwijder de steeltjes van de champignons. Snij de steeltjes in fijne schijfjes.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Vul elk champignonhoedje met kruidenkaas en stop er een scampi in. Schik de gevulde champignons naast elkaar in een ovenschotel en doe er de steeltjes bij. Giet de gevogeltefond in de schotel, dek af en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Doe het kookvocht met de champignonsteeltjes in een steelpannetje en breng even aan de kook. Voeg de mascarpone toe en roer er de fijngesnipperde peterselie en het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 3 gevulde champignons en lepel er de saus rond. Serveer met een stukje stokbrood of verse tagliatelle (versmarkt).
U kan deze gevulde champignons ook als aperitiefhapjes serveren. Leg dan elke champignon op een klein schaaltje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Heerlijke goudkleurige chardonnay met veel evenwicht. U ruikt mooie aroma's van ananas, citrusfruit, verse boter en toast. In de mond heel smaakvol: rijp wit fruit en lichtkruidige toetsen, met een vleugje vanille.