Frisse zeewierburger met venkel-appel-kerriesalade en knoflooksaus
Frisse zeewierburger met venkel-appel-kerriesalade en knoflooksaus

Frisse zeewierburger met venkel-appel-kerriesalade en knoflooksaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2226 kj
Energie 532 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 15.7 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Maak de knoflooksaus: pers het knoflook en meng met 2/3 van de mayonaise en 2/3 van de zure room. Kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij of rasp in dunne reepjes. Snij de ongeschilde appel in dunne reepjes. Hak de peterselie grof.

  5. Meng de venkel, de appel en de peterselie met het kerriepoeder, de rest van de mayonaise en de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de tofuburgers 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Snij de broodjes open en besmeer de onderkant met de knoflooksaus. Beleg met een tofuburger, het venkel-appel-kerrieslaatje en de rucola. Zet de bovenkant er weer op. Serveer met de rest van het slaatje.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Bak de broodjes af (instructies: zie verpakking).

  3. Maak de knoflooksaus: pers het knoflook en meng met 2/3 van de mayonaise en 2/3 van de zure room. Kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij of rasp in dunne reepjes. Snij de ongeschilde appel in dunne reepjes. Hak de peterselie grof.

  5. Meng de venkel, de appel en de peterselie met het kerriepoeder, de rest van de mayonaise en de rest van de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de tofuburgers 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Snij de broodjes open en besmeer de onderkant met de knoflooksaus. Beleg met een tofuburger, het venkel-appel-kerrieslaatje en de rucola. Zet de bovenkant er weer op. Serveer met de rest van het slaatje.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2226 kj
Energie 532 kcal
Vet 31.9 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 15.7 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal