Frittata met erwten, paprika en zoete ui
Frittata met erwten, paprika en zoete ui

Frittata met erwten, paprika en zoete ui

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 35 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 31.2 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in ringen.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in fijne ringen.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop de eieren los met de melk in een mengkom. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Voeg de geraspte kaas en het bieslook toe (hou een beetje apart voor de afwerking).

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Stoof de uien en de paprika 5 min. en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Bak de spekblokjes ± 5 min. in een pan met hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes 3 à 5 min. Voeg de gestoofde puntpaprika en de diepgevroren erwten toe. Laat nog 5 min. garen en roer regelmatig. Voeg de spekblokjes toe.

  11. Bekleed een taartvorm of een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de aardappelbereiding over. Giet de eiermengeling er over.

  12. Zet de frittata 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Werk de frittata af met de rest van het bieslook. Serveer met de slascheuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in ringen.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in fijne ringen.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Klop de eieren los met de melk in een mengkom. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Voeg de geraspte kaas en het bieslook toe (hou een beetje apart voor de afwerking).

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Stoof de uien en de paprika 5 min. en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Bak de spekblokjes ± 5 min. in een pan met hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes 3 à 5 min. Voeg de gestoofde puntpaprika en de diepgevroren erwten toe. Laat nog 5 min. garen en roer regelmatig. Voeg de spekblokjes toe.

  11. Bekleed een taartvorm of een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de aardappelbereiding over. Giet de eiermengeling er over.

  12. Zet de frittata 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Werk de frittata af met de rest van het bieslook. Serveer met de slascheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 35 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 31.2 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal