- Bewaar

- Bewaar
Gebakken krieltjes op Italiaanse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in reepjes.
-
Kook de krielaardappelen in de schil gedurende ± 10 min. in licht gezouten water. Snij in 2 of in 4 naargelang de dikte.
-
Snij de artisjokken in 2.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken in een grote pan en bak de sjalot glazig.
-
Bak de krielaardappelen goudbruin gedurende 2 à 3 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken gedurende 2 min.
-
Voeg de tomaat en de artisjokken toe en meng met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk, bv. met een stukje kalfsvlees.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in reepjes.
-
Kook de krielaardappelen in de schil gedurende ± 10 min. in licht gezouten water. Snij in 2 of in 4 naargelang de dikte.
-
Snij de artisjokken in 2.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken in een grote pan en bak de sjalot glazig.
-
Bak de krielaardappelen goudbruin gedurende 2 à 3 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken gedurende 2 min.
-
Voeg de tomaat en de artisjokken toe en meng met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk, bv. met een stukje kalfsvlees.