Gebakken krieltjes op Italiaanse wijze
Gebakken krieltjes op Italiaanse wijze

Gebakken krieltjes op Italiaanse wijze

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in reepjes.

  3. Kook de krielaardappelen in de schil gedurende ± 10 min. in licht gezouten water. Snij in 2 of in 4 naargelang de dikte.

  4. Snij de artisjokken in 2.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken in een grote pan en bak de sjalot glazig.

  8. Bak de krielaardappelen goudbruin gedurende 2 à 3 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken gedurende 2 min.

  9. Voeg de tomaat en de artisjokken toe en meng met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer onmiddellijk, bv. met een stukje kalfsvlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaat (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in reepjes.

  3. Kook de krielaardappelen in de schil gedurende ± 10 min. in licht gezouten water. Snij in 2 of in 4 naargelang de dikte.

  4. Snij de artisjokken in 2.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken in een grote pan en bak de sjalot glazig.

  8. Bak de krielaardappelen goudbruin gedurende 2 à 3 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken gedurende 2 min.

  9. Voeg de tomaat en de artisjokken toe en meng met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer onmiddellijk, bv. met een stukje kalfsvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 5.9 g

Bekijk het recept digitaal