Gebakken zeebaars en noedels met champignons in sesamdressing
Gebakken zeebaars en noedels met champignons in sesamdressing

Gebakken zeebaars en noedels met champignons in sesamdressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 3 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 49 g
Zout 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.Snij grotere exemplaren in 8.

  4. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  5. Snij de zeebaarsfilets in stukken van 3 cm breed.

  6. Bereiding:
  7. Plet 3/4 van de geroosterde sesamzaadjes fijn in een vijzel (of doe ze in de hakmolen). Voeg de sojasaus, 2 eetl. rijstolie, de rijstazijn en 2 eetl. water toe. Meng tot een romige dressing.

  8. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur.

  10. Doe intussen de spinazie in de kookpot van de noedels en laat slinken zonder vetstof. Voeg de noedels en de sesamdressing toe, samen met 2 eetl. water. Laat doorwarmen. Voeg de champignons toe en meng goed.

  11. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de vis op de velkant met peper en zout en leg met de velkant naar onder in de pan. Kruid nu de bovenkant. Bak 3 min. op de velkant, draai om en laat nog 1/2 min. bakken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels en de groenten over de borden, leg er de vis bovenop en werk af met de rest van de sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.Snij grotere exemplaren in 8.

  4. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  5. Snij de zeebaarsfilets in stukken van 3 cm breed.

  6. Bereiding:
  7. Plet 3/4 van de geroosterde sesamzaadjes fijn in een vijzel (of doe ze in de hakmolen). Voeg de sojasaus, 2 eetl. rijstolie, de rijstazijn en 2 eetl. water toe. Meng tot een romige dressing.

  8. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur.

  10. Doe intussen de spinazie in de kookpot van de noedels en laat slinken zonder vetstof. Voeg de noedels en de sesamdressing toe, samen met 2 eetl. water. Laat doorwarmen. Voeg de champignons toe en meng goed.

  11. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de vis op de velkant met peper en zout en leg met de velkant naar onder in de pan. Kruid nu de bovenkant. Bak 3 min. op de velkant, draai om en laat nog 1/2 min. bakken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels en de groenten over de borden, leg er de vis bovenop en werk af met de rest van de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 3 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 49 g
Zout 5.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Touraine A.O.P. Comtesses du Val Sauvignon

Bekijk het recept digitaal