- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerd rundergebraad met champignons
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel en de selder in stukjes, en de sjalotten in halvemaantjes.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
-
Schik het rundergebraad in een ovenschotel samen met de selder en wortel. Kruid met de tijm en het blaadje laurier. Giet het bier erover en laat ± 6 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
Bereiding:
-
Haal het gebraad uit de marinade en dep droog.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat mee kleuren.
-
Schik het gebraad en de sjalotten in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Over-giet met de gezeefde marinade. Zet 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven (verminder de oventijd met 10 min. als u het vlees saignant wil).
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak al roerend de oesterzwammen en kastanje-champignons 3 à 5 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Giet het braadvocht uit de ovenschotel in een steelpan en breng aan de kook. Roer er de mosterd onder, kruid met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de champignons bij en lepel er wat saus rond. Serveer met rodekoolpuree of rösti.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortel en de selder in stukjes, en de sjalotten in halvemaantjes.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
-
Schik het rundergebraad in een ovenschotel samen met de selder en wortel. Kruid met de tijm en het blaadje laurier. Giet het bier erover en laat ± 6 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
Bereiding:
-
Haal het gebraad uit de marinade en dep droog.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat mee kleuren.
-
Schik het gebraad en de sjalotten in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Over-giet met de gezeefde marinade. Zet 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven (verminder de oventijd met 10 min. als u het vlees saignant wil).
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak al roerend de oesterzwammen en kastanje-champignons 3 à 5 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Giet het braadvocht uit de ovenschotel in een steelpan en breng aan de kook. Roer er de mosterd onder, kruid met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de champignons bij en lepel er wat saus rond. Serveer met rodekoolpuree of rösti.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood