Gevulde paprika met zeewolf
Gevulde paprika met zeewolf

Gevulde paprika met zeewolf

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 39.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snij hoedjes van de paprika's en hou ze apart. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten.

  4. Bereiding:
  5. Meng de blokjes vis met de mascarpone, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de pilipili. Kruid met peper en zout.

  6. Vul de paprika's met de mascarpone-vismengeling en strooi er de geraspte gruyère over. Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel en leg de paprikahoedjes ernaast. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Schakel daarna nog 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  8. Verwarm de diepgevroren spinazie samen met de lichte room in een kookpot. Laat 3 min. sudderen en voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat alles nog 2 min. doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Maak op elk bord een bedje van spinazie en tomaten en schik er een gevulde paprika op. Geef er pasta (bv. linguine) bij en leg het hoedje van de paprika op het bord als garnituur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snij hoedjes van de paprika's en hou ze apart. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten.

  4. Bereiding:
  5. Meng de blokjes vis met de mascarpone, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de pilipili. Kruid met peper en zout.

  6. Vul de paprika's met de mascarpone-vismengeling en strooi er de geraspte gruyère over. Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel en leg de paprikahoedjes ernaast. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Schakel daarna nog 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  8. Verwarm de diepgevroren spinazie samen met de lichte room in een kookpot. Laat 3 min. sudderen en voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat alles nog 2 min. doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Maak op elk bord een bedje van spinazie en tomaten en schik er een gevulde paprika op. Geef er pasta (bv. linguine) bij en leg het hoedje van de paprika op het bord als garnituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 39.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chardonnay 'Blown Away' McLaren Vale - Australië Heel frisse en elegante neus van wit en geel fruit (ananas, perzik), vijgen en botersnoepjes. De smaak is sappig, vol en elegant, met opnieuw veel rijp fruit en mooie zuren die het geheel fris houden. Wijn La Jouchère A.C. Chablis Michel Laroche Fijne witte bourgogne met een delicaat parfum (chardonnaydruif) en een groengetinte kleur. Droge, maar tegelijk sappige en fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal