Gevulde tomaat in de oven
Gevulde tomaat in de oven

Gevulde tomaat in de oven

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Kook de rijst bijna gaar (2 min. minder dan vermeld op de verpakking).

  5. Snipper de peterselie en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de olijven in kleine stukjes.

  7. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel.

  8. Snij de venkel in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig, overgiet met de witte wijn en laat het vocht volledig verdampen. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Meng er de rijst onder, samen met de olijven, de mascarpone en het fijngesnipperde basilicum. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Vul de tomaten met dit mengsel. Zet de hoedjes erop en schik in een ovenschotel. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 20 min.

  13. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 2 min. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. stoven op een matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de venkel over de borden en schik er telkens een tomaat op.

  16. Serveer met focaccia.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Kook de rijst bijna gaar (2 min. minder dan vermeld op de verpakking).

  5. Snipper de peterselie en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de olijven in kleine stukjes.

  7. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel.

  8. Snij de venkel in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig, overgiet met de witte wijn en laat het vocht volledig verdampen. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  11. Meng er de rijst onder, samen met de olijven, de mascarpone en het fijngesnipperde basilicum. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Vul de tomaten met dit mengsel. Zet de hoedjes erop en schik in een ovenschotel. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 20 min.

  13. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 2 min. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. stoven op een matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de venkel over de borden en schik er telkens een tomaat op.

  16. Serveer met focaccia.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 5.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en limoen. Ronde, vrij krachtige smaak met een stevige afdronk. Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese Mendoza - Argentinië Wijn U krijgt eerst een frisse neus met zwart fruit en verse kruiden (munt), en een licht gerookte toets. De smaak is pittig fruitig en heeft heel wat gerookte toetsen.

Bekijk het recept digitaal