Gratin van staartvis
Gratin van staartvis

Gratin van staartvis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in plakjes van 2 cm dik. Dep droog.

  3. Schil de courgette en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de courgetteblokjes al roerend gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Verdeel over 4 ovenschoteltjes.

  7. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in hetzelfde steelpannetje en bak de champignonschijfjes ± 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de champignons ook over de ovenschoteltjes en bewaar het bakvocht.

  8. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de plakjes staartvisfilet lichtjes langs alle kanten. Verdeel de staartvis over de ovenschoteltjes.

  9. Giet de visfond en het bakvocht van de champignons in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  10. Roer er de lichte room en de mosterd onder en breng aan de kook. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en roer er het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout en verdeel de saus over de schoteltjes.

  11. Bestrooi met de geraspte kaas en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet indien nodig de laatste 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in plakjes van 2 cm dik. Dep droog.

  3. Schil de courgette en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de courgetteblokjes al roerend gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Verdeel over 4 ovenschoteltjes.

  7. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in hetzelfde steelpannetje en bak de champignonschijfjes ± 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de champignons ook over de ovenschoteltjes en bewaar het bakvocht.

  8. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de plakjes staartvisfilet lichtjes langs alle kanten. Verdeel de staartvis over de ovenschoteltjes.

  9. Giet de visfond en het bakvocht van de champignons in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  10. Roer er de lichte room en de mosterd onder en breng aan de kook. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en roer er het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout en verdeel de saus over de schoteltjes.

  11. Bestrooi met de geraspte kaas en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet indien nodig de laatste 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 401 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 32 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne Heel frisse, verleidelijke witte wijn uit het Franse zuidwesten. Hij valt op door zijn uitgesproken boeket van fruit en bloemen. Wijn Riesling 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Droge en volle witte wijn met een sterke persoonlijkheid en een uitgesproken boeket. De minerale toets maakt hem heel bijzonder.

Bekijk het recept digitaal