- Bewaar

- Bewaar
Hartige taart met duo van tomaten en ricotta
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. `Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de tomaten in verschillende kleuren in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
-
Snij de helft van de tapastomaten in 2 en knip de rest in kleinere trosjes.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen 2 eetl. groene pesto onder de ricotta. Kruid met peper en zout.
-
Haal het pizzadeeg uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomatenschijfjes, de halve tapastomaten, de tomatentrosjes, de minimozzarellabolletjes en de uiringen. Lepel er de rest van de pesto over (in kleine toefjes) en bestrooi met de pijnboompitten.
-
Zet de taart 10 à 15 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de rucola.
Meng deze lekker dressing onder de rucola: meng een restje van de pesto met een beetje olijfolie, wittewijnazijn en natuuryoghurt.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. `Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de tomaten in verschillende kleuren in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
-
Snij de helft van de tapastomaten in 2 en knip de rest in kleinere trosjes.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Bereiding:
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen 2 eetl. groene pesto onder de ricotta. Kruid met peper en zout.
-
Haal het pizzadeeg uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomatenschijfjes, de halve tapastomaten, de tomatentrosjes, de minimozzarellabolletjes en de uiringen. Lepel er de rest van de pesto over (in kleine toefjes) en bestrooi met de pijnboompitten.
-
Zet de taart 10 à 15 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de rucola.
Meng deze lekker dressing onder de rucola: meng een restje van de pesto met een beetje olijfolie, wittewijnazijn en natuuryoghurt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. `Caramia' Cantele Puglia - Italië