Hartige taart met duo van tomaten en ricotta
Hartige taart met duo van tomaten en ricotta

Hartige taart met duo van tomaten en ricotta

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 75.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 30.7 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in verschillende kleuren in schijfjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de helft van de tapastomaten in 2 en knip de rest in kleinere trosjes.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng intussen 2 eetl. groene pesto onder de ricotta. Kruid met peper en zout.

  10. Haal het pizzadeeg uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomatenschijfjes, de halve tapastomaten, de tomatentrosjes, de minimozzarellabolletjes en de uiringen. Lepel er de rest van de pesto over (in kleine toefjes) en bestrooi met de pijnboompitten.

  11. Zet de taart 10 à 15 min. in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de rucola.

Tip

Meng deze lekker dressing onder de rucola: meng een restje van de pesto met een beetje olijfolie, wittewijnazijn en natuuryoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in verschillende kleuren in schijfjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Snij de helft van de tapastomaten in 2 en knip de rest in kleinere trosjes.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Prik er enkele keren in met een vork zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng intussen 2 eetl. groene pesto onder de ricotta. Kruid met peper en zout.

  10. Haal het pizzadeeg uit de oven en besmeer met het ricottamengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomatenschijfjes, de halve tapastomaten, de tomatentrosjes, de minimozzarellabolletjes en de uiringen. Lepel er de rest van de pesto over (in kleine toefjes) en bestrooi met de pijnboompitten.

  11. Zet de taart 10 à 15 min. in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met de rucola.

Tip

Meng deze lekker dressing onder de rucola: meng een restje van de pesto met een beetje olijfolie, wittewijnazijn en natuuryoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 75.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 30.7 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. `Caramia' Cantele Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal