Braambes
Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.
De braambes is een sappige bes met een smaak die zowel zoet als pittig is. Je kunt braambessen in een yoghurt doen, er een taart mee garneren of confituur mee maken. Tip voor lekkerbekken: probeer eens een braambessen-crumble!
Bramen zijn rijk aan vezels.
Hoe braambessen bewaren?
Braambessen kan je 1 dag buiten de koelkast en 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Ja kan ze ook invriezen: schik ze naast elkaar op een bakpapier en vries ze individueel in. Doe ze bevroren in een afgesloten zak of doosje en bewaar tot 12 maanden in de diepvriezer.
Hoe braambessen schoonmaken?
Was braambessen net voor het serveren of bereiden, en verwijder de steeltjes pas na het wassen. Hou braambessen niet direct onder stromend water want ze zijn kwetsbaar.
Recepten met braambessen
Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!