- Bewaar

- Bewaar
Italiaanse pizza met artisjok
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Marche Rosato I.G.T. Garofoli Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Verwijder de steel en de onderste harde blaadjes van de artisjokken. Snij de steelaanzet met een scherp mes valk af en wrijf in met 1 eetl. citroensap.
-
Snij de prosciutto in de lengte in 2.
-
Snij de mozzarella in plakjes.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe.
-
Kook de artisjokken 40 à 45 min. gaar. Leg er een bord op zodat ze onder water blijven.
-
Schep uit het water en laat omgekeerd uitlekken.
-
Meng intussen het basilicum en de honing onder de ricotta. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Trek de blaadjes van de artisjokken en verwijder het hooi op de bodem. Snij in stukken.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Besmeer de pizzabodem met het ricottamengsel en verdeel er de artisjok over.
-
Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en de Italiaanse kruidenmix.
-
Werk af met de mozzarella, de porsciutto, de rucola en de parmezaan.
-
Afwerking:
-
Snij in 8 punten en serveer onmiddellijk.
Serveer de artisjokblaadjes als aperitiefhapje met een dip of zelfgemaakte mayonaise.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Marche Rosato I.G.T. Garofoli Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Verwijder de steel en de onderste harde blaadjes van de artisjokken. Snij de steelaanzet met een scherp mes valk af en wrijf in met 1 eetl. citroensap.
-
Snij de prosciutto in de lengte in 2.
-
Snij de mozzarella in plakjes.
-
Hak de basilicumblaadjes grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe.
-
Kook de artisjokken 40 à 45 min. gaar. Leg er een bord op zodat ze onder water blijven.
-
Schep uit het water en laat omgekeerd uitlekken.
-
Meng intussen het basilicum en de honing onder de ricotta. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Trek de blaadjes van de artisjokken en verwijder het hooi op de bodem. Snij in stukken.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Besmeer de pizzabodem met het ricottamengsel en verdeel er de artisjok over.
-
Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en de Italiaanse kruidenmix.
-
Werk af met de mozzarella, de porsciutto, de rucola en de parmezaan.
-
Afwerking:
-
Snij in 8 punten en serveer onmiddellijk.
Serveer de artisjokblaadjes als aperitiefhapje met een dip of zelfgemaakte mayonaise.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Marche Rosato I.G.T. Garofoli Marche - Italië