Kabeljauwhaasje met spinaziepakketjes

Kabeljauwhaasje met spinaziepakketjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Smelt 3 eetl. boter in een steelpannetje en meng er het kerriepoeder onder. Zet opzij en laat trekken.

  7. Bereiding:
  8. Leg de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter in stukjes over. Kruid met peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Bestrijk 4 vellen brickdeeg met de kerrieboter en leg er enkele blaadjes spinazie naast elkaar op. Leg er een tweede vel bovenop en bestrijk eveneens met de kerrieboter. Vouw dicht tot dezelfde grootte als de kabeljauwhaasjes. Bak de brickdeegpakketjes de laatste 10 min. mee in de oven tot ze mooi goudbruin kleuren.

  10. Doe intussen de fijngesnipperde sjalotten in een pannetje en overgiet met de witte wijn. Zet op het vuur en laat de witte wijn volledig verdampen. Voeg de visfond toe en laat 2 min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en het pepertje 1 min. Voeg er de rest van de spinazie aan toe en laat ± 5 min. slinken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de spinazie over de borden. Leg er een kabeljauwhaasje op en dek af met een spinaziepakketje. Lepel er de saus rond. Serveer met aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Smelt 3 eetl. boter in een steelpannetje en meng er het kerriepoeder onder. Zet opzij en laat trekken.

  7. Bereiding:
  8. Leg de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter in stukjes over. Kruid met peper en zout. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Bestrijk 4 vellen brickdeeg met de kerrieboter en leg er enkele blaadjes spinazie naast elkaar op. Leg er een tweede vel bovenop en bestrijk eveneens met de kerrieboter. Vouw dicht tot dezelfde grootte als de kabeljauwhaasjes. Bak de brickdeegpakketjes de laatste 10 min. mee in de oven tot ze mooi goudbruin kleuren.

  10. Doe intussen de fijngesnipperde sjalotten in een pannetje en overgiet met de witte wijn. Zet op het vuur en laat de witte wijn volledig verdampen. Voeg de visfond toe en laat 2 min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en het pepertje 1 min. Voeg er de rest van de spinazie aan toe en laat ± 5 min. slinken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de spinazie over de borden. Leg er een kabeljauwhaasje op en dek af met een spinaziepakketje. Lepel er de saus rond. Serveer met aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal