Kalkoenenrollade met ricotta-biersaus
Kalkoenenrollade met ricotta-biersaus

Kalkoenenrollade met ricotta-biersaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de witte selder in fijne blokjes.

  3. Snij de champignons en Ardense hesp héél fijn.

  4. Meng de selderblokjes met de fijngesneden champignons en hesp. Kruid naar smaak met tijm en peper.

  5. Verdeel de groentemengeling met hesp over de kalkoenensneden en rol op. Steek vast met een cocktailprikker.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kalkoenenrollades aan alle kanten tot ze lichtjes bruin kleuren.

  8. Zet het vuur lager en voeg de gevogeltefond toe. Giet er langs de rand van de braadpan 1/2 flesje bier bij. Laat 15 min. zachtjes stoven.

  9. Haal de kalkoenenrollades uit de pan, zet opzij en hou warm.

  10. Laat het braadvocht nog 3 à 5 min. inkoken op een hevig vuur en voeg de rest van het bier toe.

  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop er de ricotta onder.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de cocktailprikkers uit het vlees en snij in 2 schuine stukken. Verdeel over de borden en lepel er de ricotta-biersaus rond. Serveer met broccolipuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de witte selder in fijne blokjes.

  3. Snij de champignons en Ardense hesp héél fijn.

  4. Meng de selderblokjes met de fijngesneden champignons en hesp. Kruid naar smaak met tijm en peper.

  5. Verdeel de groentemengeling met hesp over de kalkoenensneden en rol op. Steek vast met een cocktailprikker.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kalkoenenrollades aan alle kanten tot ze lichtjes bruin kleuren.

  8. Zet het vuur lager en voeg de gevogeltefond toe. Giet er langs de rand van de braadpan 1/2 flesje bier bij. Laat 15 min. zachtjes stoven.

  9. Haal de kalkoenenrollades uit de pan, zet opzij en hou warm.

  10. Laat het braadvocht nog 3 à 5 min. inkoken op een hevig vuur en voeg de rest van het bier toe.

  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop er de ricotta onder.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de cocktailprikkers uit het vlees en snij in 2 schuine stukken. Verdeel over de borden en lepel er de ricotta-biersaus rond. Serveer met broccolipuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Val-Dieu Tripel

Bekijk het recept digitaal