- Bewaar

- Bewaar
Kidspizza met gerookte zalm en tomaat
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Comtesses du Val - Sauvignon - A.O.P. Touraine
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper de knoflookteentjes en het bieslook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Rol intussen het pizzadeeg uit en snij er ± 22 minipizza's uit. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de mini pizza's over.
-
Lepel de tomatenstukjes over de pizza's. Bestrooi met de oregano en het fijngesnipperde knoflook. Verdeel er de geraspte gratinkaas over.
-
Leg de gehalveerde kerstomaten met de snijkant naar boven op de pizza's. Verdeel er de gerookte zalmreepjes over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
-
Bak de minipizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Comtesses du Val - Sauvignon - A.O.P. Touraine
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snipper de knoflookteentjes en het bieslook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Rol intussen het pizzadeeg uit en snij er ± 22 minipizza's uit. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de mini pizza's over.
-
Lepel de tomatenstukjes over de pizza's. Bestrooi met de oregano en het fijngesnipperde knoflook. Verdeel er de geraspte gratinkaas over.
-
Leg de gehalveerde kerstomaten met de snijkant naar boven op de pizza's. Verdeel er de gerookte zalmreepjes over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
-
Bak de minipizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië Wijn Comtesses du Val - Sauvignon - A.O.P. Touraine