Kleurrijke 'Salad in a jar' met quinoa en zalm
Kleurrijke 'Salad in a jar' met quinoa en zalm

Kleurrijke 'Salad in a jar' met quinoa en zalm

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2155 kj
Energie 515 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 15.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 27.5 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de radijzen in schijfjes en snipper de lente-uitjes fijn. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij de rest in reepjes.

  3. Schil de mango en snij in blokjes. Pers de limoen.

  4. Spoel de quinoa onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Kook intussen de diepgevroren sojabonen 4 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en haal de bonen uit de peultjes.

  6. Meng de mayonaise met de wasabipasta, het limoensap, zout en zwarte peper. Schep de dressing in de bokalen. Voeg de garnalen, de quinoa en de zalm toe. Vul aan met de lente-ui, mangoblokjes, sojabonen, radijzen en zoete puntpaprika. Werk af met de slascheuten en sluit de bokalen af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de radijzen in schijfjes en snipper de lente-uitjes fijn. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij de rest in reepjes.

  3. Schil de mango en snij in blokjes. Pers de limoen.

  4. Spoel de quinoa onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Kook intussen de diepgevroren sojabonen 4 min. afgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en haal de bonen uit de peultjes.

  6. Meng de mayonaise met de wasabipasta, het limoensap, zout en zwarte peper. Schep de dressing in de bokalen. Voeg de garnalen, de quinoa en de zalm toe. Vul aan met de lente-ui, mangoblokjes, sojabonen, radijzen en zoete puntpaprika. Werk af met de slascheuten en sluit de bokalen af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2155 kj
Energie 515 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 15.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 27.5 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Calmel & Joseph `Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal