- Bewaar

- Bewaar
Konijn in biersaus met gekaramelliseerde groenten
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Viña Sol Tempranillo Torres D.O. Catalunya - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Schil de wortelen en de raapjes en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde uien toe en stoof glazig. Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en kruid met de laurier en de tijm. Dek af en laat 1 u. à 1 u. 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de stukken wortel en raap 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en stoof de groenten 2 min. samen met de suiker. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Haal het laurierblaadje en het tijmtakje uit de stoofpot. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken.
-
Roer er de champignons onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het konijn met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de gekaramelliseerde groenten en kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Viña Sol Tempranillo Torres D.O. Catalunya - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Schil de wortelen en de raapjes en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde uien toe en stoof glazig. Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en kruid met de laurier en de tijm. Dek af en laat 1 u. à 1 u. 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de stukken wortel en raap 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en stoof de groenten 2 min. samen met de suiker. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Haal het laurierblaadje en het tijmtakje uit de stoofpot. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken.
-
Roer er de champignons onder en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het konijn met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de gekaramelliseerde groenten en kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Viña Sol Tempranillo Torres D.O. Catalunya - Spanje