Koken met restjes

Aan de slag met restjes vis uit de diepvries

Nog een stukje vis over? Ontdek onze ideeën om het te verwerken in een heerlijk vullende maaltijd. 

Gebakken viskoekjes: stoom of pocheer de restjes diepgevroren vis gaar in een kookpot en meng met een portie gekookte en geplette aardappelen. Kruid met wat verse kruiden zoals peterselie, dille, koriander of bieslook. Vorm met je handen tot platte koekjes. Bak goudbruin aan beide kanten in een pan met wat olie.

Vissersstoofpotje: stoof 1 fijngesnipperde ui of sjalot in een pan in wat olie. Voeg er wat fijngesneden groenten naar keuze aan toe en overgiet met bouillon of een scheutje witte wijn. Breng op smaak met kruiden (laurierblaadje, tijm). Laat op een zacht vuur gaar worden en voeg ten slotte de restjes diepgevroren vis toe. Laat verder sudderen tot de vis gaar is. Werk eventueel af met fijngesnipperde peterselie en een scheutje room. Geef er gekookte aardappelen bij (je kan die ook mee laten koken met de groenten).

Ovenschotel: restjes vis en groenten kan je ook makkelijk combineren met bv. aardappelpuree in een ovenschotel.