Lasagne met witloof en groenekool
Lasagne met witloof en groenekool

Lasagne met witloof en groenekool

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3209 kj
Energie 767 kcal
Vet 45.1 g
Verzadigd vet 27.8 g
Koolhydraat 48.4 g
Suiker 14.7 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 37.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de groenekool in reepjes. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm. Snij 2 bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij het derde in kleine stukjes.

  3. Smelt intussen 1/6 van de boter in een pan en stoof de reepjes groenekool ± 7 min. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.

  4. Smelt 1/6 van de boter in een andere pan en stoof de stukken witloof ± 10 min. bruin.

  5. Smelt 3/6 van de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje bij en roer goed. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat er de stukjes mozzarella al roerend in smelten.

  6. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en schik er de gestoofde groenekool in.

  7. Leg er 1/4 van de lasagnevellen naast elkaar bovenop. Bedek met een laagje saus en de helft van de schijfjes mozzarella. Leg er opnieuw 1/4 van de lasagnevellen over. Ga verder met het witloof, 1/4 van de lasagnevellen, 1/3 saus, de rest van de lasagnevellen, de rest van de mozzarella en de rest van de saus.

  8. Bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij intussen de groenekool in reepjes. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm. Snij 2 bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij het derde in kleine stukjes.

  3. Smelt intussen 1/6 van de boter in een pan en stoof de reepjes groenekool ± 7 min. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.

  4. Smelt 1/6 van de boter in een andere pan en stoof de stukken witloof ± 10 min. bruin.

  5. Smelt 3/6 van de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje bij en roer goed. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat er de stukjes mozzarella al roerend in smelten.

  6. Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en schik er de gestoofde groenekool in.

  7. Leg er 1/4 van de lasagnevellen naast elkaar bovenop. Bedek met een laagje saus en de helft van de schijfjes mozzarella. Leg er opnieuw 1/4 van de lasagnevellen over. Ga verder met het witloof, 1/4 van de lasagnevellen, 1/3 saus, de rest van de lasagnevellen, de rest van de mozzarella en de rest van de saus.

  8. Bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3209 kj
Energie 767 kcal
Vet 45.1 g
Verzadigd vet 27.8 g
Koolhydraat 48.4 g
Suiker 14.7 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 37.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde rouge 2020/2021 A.O.P. Côtes du Rhône Bier Bières des Amis blond bier

Bekijk het recept digitaal