- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met witloof en groenekool
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde rouge 2020/2021 A.O.P. Côtes du Rhône Bier Bières des Amis blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij intussen de groenekool in reepjes. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm. Snij 2 bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij het derde in kleine stukjes.
-
Smelt intussen 1/6 van de boter in een pan en stoof de reepjes groenekool ± 7 min. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1/6 van de boter in een andere pan en stoof de stukken witloof ± 10 min. bruin.
-
Smelt 3/6 van de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje bij en roer goed. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat er de stukjes mozzarella al roerend in smelten.
-
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en schik er de gestoofde groenekool in.
-
Leg er 1/4 van de lasagnevellen naast elkaar bovenop. Bedek met een laagje saus en de helft van de schijfjes mozzarella. Leg er opnieuw 1/4 van de lasagnevellen over. Ga verder met het witloof, 1/4 van de lasagnevellen, 1/3 saus, de rest van de lasagnevellen, de rest van de mozzarella en de rest van de saus.
-
Bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde rouge 2020/2021 A.O.P. Côtes du Rhône Bier Bières des Amis blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij intussen de groenekool in reepjes. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm. Snij 2 bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij het derde in kleine stukjes.
-
Smelt intussen 1/6 van de boter in een pan en stoof de reepjes groenekool ± 7 min. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1/6 van de boter in een andere pan en stoof de stukken witloof ± 10 min. bruin.
-
Smelt 3/6 van de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje bij en roer goed. Laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat er de stukjes mozzarella al roerend in smelten.
-
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en schik er de gestoofde groenekool in.
-
Leg er 1/4 van de lasagnevellen naast elkaar bovenop. Bedek met een laagje saus en de helft van de schijfjes mozzarella. Leg er opnieuw 1/4 van de lasagnevellen over. Ga verder met het witloof, 1/4 van de lasagnevellen, 1/3 saus, de rest van de lasagnevellen, de rest van de mozzarella en de rest van de saus.
-
Bak ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde rouge 2020/2021 A.O.P. Côtes du Rhône Bier Bières des Amis blond bier