Mediterrane groentepizza met geroosterde paprika's en aubergine
Mediterrane groentepizza met geroosterde paprika's en aubergine

Mediterrane groentepizza met geroosterde paprika's en aubergine

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de rode uien in 2. Snij elke helft in 6 partjes.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  10. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  11. Rits de blaadjes van de tijm- en oreganotakjes.

  12. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  13. Bereiding:
  14. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  15. Doe alle groenten, de partjes rode ui, het fijngesnipperde knoflook, de tijm en oregano in een ovenschotel. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar.

  16. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.

  17. Snij de mozzarella ondertussen in dunne schijfjes. Kruid de tomatenstukjes met zwarte peper en zout.

  18. Haal de groenten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 225 °C.

  19. Lepel de tomatenstukjes over de pizzabodems. Verdeel er de geroosterde groenten en de schijfjes mozzarella over. 7. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de rode uien in 2. Snij elke helft in 6 partjes.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  10. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  11. Rits de blaadjes van de tijm- en oreganotakjes.

  12. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  13. Bereiding:
  14. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  15. Doe alle groenten, de partjes rode ui, het fijngesnipperde knoflook, de tijm en oregano in een ovenschotel. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar.

  16. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten mooi geroosterd zijn.

  17. Snij de mozzarella ondertussen in dunne schijfjes. Kruid de tomatenstukjes met zwarte peper en zout.

  18. Haal de groenten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 225 °C.

  19. Lepel de tomatenstukjes over de pizzabodems. Verdeel er de geroosterde groenten en de schijfjes mozzarella over. 7. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 21 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monica di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal