Minipizza's
Minipizza's

Minipizza's

25 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier en snij in 2.

  3. Snij de mozzarella in plakjes en daarna in reepjes.

  4. Snij de geitenkaas in 10 schijfjes.

  5. Scheur het basilicum in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Haal 20 individuele rondjes uit het deeg (bv. met een glaasje) en leg op een ingeoliede bakplaat. Verdeel over elk stukje 1 koffiel. tomatensaus.

  8. Beleg de helft van de minipizza's met de ansjovis, geraspte kaas, tijm en olijven. Kruid met peper en wat zout (de ansjovis is al erg gezouten).

  9. Beleg de andere helft met de mozzarella, geitenkaas, vers basilicum, oregano en paprika. Kruid met peper en zout.

  10. Schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de pizza's goudbruin en knapperig zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier en snij in 2.

  3. Snij de mozzarella in plakjes en daarna in reepjes.

  4. Snij de geitenkaas in 10 schijfjes.

  5. Scheur het basilicum in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Haal 20 individuele rondjes uit het deeg (bv. met een glaasje) en leg op een ingeoliede bakplaat. Verdeel over elk stukje 1 koffiel. tomatensaus.

  8. Beleg de helft van de minipizza's met de ansjovis, geraspte kaas, tijm en olijven. Kruid met peper en wat zout (de ansjovis is al erg gezouten).

  9. Beleg de andere helft met de mozzarella, geitenkaas, vers basilicum, oregano en paprika. Kruid met peper en zout.

  10. Schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de pizza's goudbruin en knapperig zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 8.8 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal