Pastaschelpen met ricotta-pestovulling
Pastaschelpen met ricotta-pestovulling

Pastaschelpen met ricotta-pestovulling

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Energie 3326 kj
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 82.1 g
Suiker 11 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 33.5 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Kook de pasta 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Snij intussen de mozzarellabolletjes in 2.

  4. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in 2. Meng ze met de ricotta, de Grana Padano en de pesto. Kruid met peper en zout.

  5. Vul de conchiglioni met de ricottamengeling.

  6. Kruid de passata met peper en zout en giet in een ovenschaal. Schik er de gevulde pastaschelpen op, giet er de room bij en verdeel er de mozzarella over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Kook de pasta 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Snij intussen de mozzarellabolletjes in 2.

  4. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in 2. Meng ze met de ricotta, de Grana Padano en de pesto. Kruid met peper en zout.

  5. Vul de conchiglioni met de ricottamengeling.

  6. Kruid de passata met peper en zout en giet in een ovenschaal. Schik er de gevulde pastaschelpen op, giet er de room bij en verdeel er de mozzarella over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Energie 3326 kj
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 82.1 g
Suiker 11 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 33.5 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bier Leffe Bruin donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal