Pastaslaatje met gegrilde aubergine en spinazie
Pastaslaatje met gegrilde aubergine en spinazie

Pastaslaatje met gegrilde aubergine en spinazie

25 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 6.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper intussen het teentje knoflook fijn en meng met de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  4. Hak de spinazie grof. Snipper de blaadjes oregano en de lente-uitjes fijn. Laat de aubergines uitlekken.

  5. Snij de gedroogde tomaten in reepjes en de kerstomaten in 2.

  6. Meng de kerstomaten, de spinazie, de lente-uitjes, de oregano, de uitgelekte aubergines en gedroogde tomaten onder de pasta en bestrooi met de pijnboompitten.

  7. Meng de vinaigrette net voor het opdienen onder het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper intussen het teentje knoflook fijn en meng met de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  4. Hak de spinazie grof. Snipper de blaadjes oregano en de lente-uitjes fijn. Laat de aubergines uitlekken.

  5. Snij de gedroogde tomaten in reepjes en de kerstomaten in 2.

  6. Meng de kerstomaten, de spinazie, de lente-uitjes, de oregano, de uitgelekte aubergines en gedroogde tomaten onder de pasta en bestrooi met de pijnboompitten.

  7. Meng de vinaigrette net voor het opdienen onder het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 8.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 6.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Parasol rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal