Peultjessalade met burrata en basilicumolie
Peultjessalade met burrata en basilicumolie

Peultjessalade met burrata en basilicumolie

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 17.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de peultjes in 2. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten en snij ze in 3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Zet de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 5 à 7 min. bij de ciabatta in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen, verkruimel dan de pancetta en snij de ciabatta in sneetjes.

  5. Kook intussen de peultjes met de broccoli en de groene-aspergepunten ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Pluk de basilicumblaadjes. Leg een beetje opzij voor de afwerking en hak de rest fijn. Pers de limoen. Meng het basilicum met de olijfolie, 1 ijsblokje, de helft van het limoensap, peper en zout.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met de rest van het limoensap.

  8. Meng de groene groenten met de avocado en granaatappelpitjes in een schaal en voeg een scheutje basilicumolie, peper en zout toe. Schik de burrata in het midden en werk af met basilicumolie en een draai van de pepermolen.

  9. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de salade. Garneer met verkruimelde pancetta en het opzijgehouden basilicum. Serveer met sneetjes ciabatta.

Tip

Het ijsblokje kan weggelaten worden, maar het helpt een mooie groene kleur te geven aan de basilicumolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de peultjes in 2. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten en snij ze in 3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Zet de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 5 à 7 min. bij de ciabatta in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen, verkruimel dan de pancetta en snij de ciabatta in sneetjes.

  5. Kook intussen de peultjes met de broccoli en de groene-aspergepunten ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Pluk de basilicumblaadjes. Leg een beetje opzij voor de afwerking en hak de rest fijn. Pers de limoen. Meng het basilicum met de olijfolie, 1 ijsblokje, de helft van het limoensap, peper en zout.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met de rest van het limoensap.

  8. Meng de groene groenten met de avocado en granaatappelpitjes in een schaal en voeg een scheutje basilicumolie, peper en zout toe. Schik de burrata in het midden en werk af met basilicumolie en een draai van de pepermolen.

  9. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de salade. Garneer met verkruimelde pancetta en het opzijgehouden basilicum. Serveer met sneetjes ciabatta.

Tip

Het ijsblokje kan weggelaten worden, maar het helpt een mooie groene kleur te geven aan de basilicumolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 8.1 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 17.9 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje

Bekijk het recept digitaal