Pizza al pesto met ham en erwten
Pizza al pesto met ham en erwten

Pizza al pesto met ham en erwten

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 915 kcal
Vet 43.8 g
Koolhydraat 80.6 g
Eiwit 48.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de mozzarella in schijfjes.

  9. Snij de ham in reepjes.

  10. Hak de muntblaadjes fijn.

  11. Rasp de pecorino.

  12. Bereiding:
  13. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  14. Mix 400 g spinazieblaadjes samen met de geraspte pecorino, de amandelnoten, het gepelde knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Besmeer de pizzabodems met de pesto. Verdeel er de diepgevroren erwten over en leg er de hamreepjes en mozzarellaschijfjes op. Bestrooi met de gehakte munt.

  16. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk af met enkele spinazieblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  8. Snij de mozzarella in schijfjes.

  9. Snij de ham in reepjes.

  10. Hak de muntblaadjes fijn.

  11. Rasp de pecorino.

  12. Bereiding:
  13. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  14. Mix 400 g spinazieblaadjes samen met de geraspte pecorino, de amandelnoten, het gepelde knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Besmeer de pizzabodems met de pesto. Verdeel er de diepgevroren erwten over en leg er de hamreepjes en mozzarellaschijfjes op. Bestrooi met de gehakte munt.

  16. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk af met enkele spinazieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 915 kcal
Vet 43.8 g
Koolhydraat 80.6 g
Eiwit 48.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Italië Wijn Domaine des Hardonnières - A.O.P. Chinon

Bekijk het recept digitaal