- Bewaar

- Bewaar
Pizza al salmone met broccolipuree en limoen
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet - A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snij de broccoli's in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Kook intussen de broccoliroosjes 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalotten en hak de dille fijn. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Schil de limoen tot op het vruchtvlees en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de zalm in stukjes.
-
Mix de broccoli met de fijngesnipperde sjalotten, de ricotta, kappertjes en dille. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Beleg de pizzabodems met de broccolipuree en verdeel er de stukjes zalm en de schijfjes limoen over. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet - A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Snij de broccoli's in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Kook intussen de broccoliroosjes 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalotten en hak de dille fijn. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Schil de limoen tot op het vruchtvlees en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de zalm in stukjes.
-
Mix de broccoli met de fijngesnipperde sjalotten, de ricotta, kappertjes en dille. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Beleg de pizzabodems met de broccolipuree en verdeel er de stukjes zalm en de schijfjes limoen over. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet - A.O.P. Coteaux du Languedoc