Pizza al salmone met broccolipuree en limoen
Pizza al salmone met broccolipuree en limoen

Pizza al salmone met broccolipuree en limoen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 823 kcal
Vet 41 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 46 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  3. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  4. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  5. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  6. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  7. Snij de broccoli's in roosjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  10. Kook intussen de broccoliroosjes 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Snipper de sjalotten en hak de dille fijn. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Schil de limoen tot op het vruchtvlees en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de zalm in stukjes.

  12. Mix de broccoli met de fijngesnipperde sjalotten, de ricotta, kappertjes en dille. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Beleg de pizzabodems met de broccolipuree en verdeel er de stukjes zalm en de schijfjes limoen over. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper.

  14. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  3. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  4. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  5. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  6. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.

  7. Snij de broccoli's in roosjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  10. Kook intussen de broccoliroosjes 10 à 12 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Snipper de sjalotten en hak de dille fijn. Spoel de kappertjes en laat uitlekken. Schil de limoen tot op het vruchtvlees en snij in flinterdunne schijfjes. Snij de zalm in stukjes.

  12. Mix de broccoli met de fijngesnipperde sjalotten, de ricotta, kappertjes en dille. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Beleg de pizzabodems met de broccolipuree en verdeel er de stukjes zalm en de schijfjes limoen over. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper.

  14. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 823 kcal
Vet 41 g
Koolhydraat 66.7 g
Eiwit 46 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet - A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal