Pizza bianca met courgette en gorgonzola
Pizza bianca met courgette en gorgonzola

Pizza bianca met courgette en gorgonzola

Hoofdgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 871 kcal
Vet 58.7 g
Verzadigd vet 28.5 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 5.5 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 16.9 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in heel dunne schijfjes.

  3. Roer de mascarpone wat los met een vork.

  4. Snij de gorgonzola in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol de vellen pizzadeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de mascarpone over de 2 vellen en smeer goed uit met de bolle kant van een lepel tot op 1 cm van de rand.

  8. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout en verdeel er de gorgonzola en de courgetteschijfjes over.

  9. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Bak de pizza's 20 min. in de oven. Bestrooi na 10 min. met de pijnboompitten.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de pizza's met de olijfolie en verdeel er de rucola over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in heel dunne schijfjes.

  3. Roer de mascarpone wat los met een vork.

  4. Snij de gorgonzola in kleine stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Rol de vellen pizzadeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de mascarpone over de 2 vellen en smeer goed uit met de bolle kant van een lepel tot op 1 cm van de rand.

  8. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout en verdeel er de gorgonzola en de courgetteschijfjes over.

  9. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Bak de pizza's 20 min. in de oven. Bestrooi na 10 min. met de pijnboompitten.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel de pizza's met de olijfolie en verdeel er de rucola over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 871 kcal
Vet 58.7 g
Verzadigd vet 28.5 g
Koolhydraat 67.1 g
Suiker 5.5 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 16.9 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Blond Glutenvrij bier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal