Pizza bianca met vis, spinazie en champignons
Pizza bianca met vis, spinazie en champignons

Pizza bianca met vis, spinazie en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 67.9 g
Suiker 5 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 30.3 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Snij de champignons in 4. - Snij de limoen in fijne partjes. - Scheur de heilbot in stukjes. - Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Bereiding:
  4. Rol het pizzadeeg uit met het bakpapier op een bakplaat.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en stoof hierin 3/4 van de spinazie 1 min. Duw er met de achterkant van een lepel op om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Zet opzij.

  6. Smelt de kruidenboter in de pan en bak de champignons ± 5 min. Zet opzij.

  7. Bestrijk het pizzadeeg met de zure room en beleg met de spinazie en champignons. Kruid met zout en zwarte peper. Verdeel de garnalen over de pizza en bak 15 à 20 min. in de oven.

  8. Afwerking:
  9. Werk de pizza af met heilbot, de rest van de verse blaadjes spinazie en limoenpartjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Snij de champignons in 4. - Snij de limoen in fijne partjes. - Scheur de heilbot in stukjes. - Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Bereiding:
  4. Rol het pizzadeeg uit met het bakpapier op een bakplaat.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en stoof hierin 3/4 van de spinazie 1 min. Duw er met de achterkant van een lepel op om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Zet opzij.

  6. Smelt de kruidenboter in de pan en bak de champignons ± 5 min. Zet opzij.

  7. Bestrijk het pizzadeeg met de zure room en beleg met de spinazie en champignons. Kruid met zout en zwarte peper. Verdeel de garnalen over de pizza en bak 15 à 20 min. in de oven.

  8. Afwerking:
  9. Werk de pizza af met heilbot, de rest van de verse blaadjes spinazie en limoenpartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 679 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 67.9 g
Suiker 5 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 30.3 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal