- Bewaar

- Bewaar
Pizza Margherita
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Beneventano Aglianico I.G.T. Farnese Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
-
Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork.
-
Beleg de pizza met een bodempje tomaten, geraspte mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C.
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Beneventano Aglianico I.G.T. Farnese Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
-
Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork.
-
Beleg de pizza met een bodempje tomaten, geraspte mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Beneventano Aglianico I.G.T. Farnese Italië