Pizza met zeevruchten
Pizza met zeevruchten

Pizza met zeevruchten

Hoofdgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1241 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 140.3 g
Eiwit 78 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de mozzarella in fijne schijven.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  7. Hak de kappertjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Maak de saus: verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven.

  10. Doe er de tomatenstukjes en de takjes basilicum en oregano bij. Kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen.

  11. Kruid de saus met peper. Verwijder de takjes oregano en basilicum en mix de tomatensaus fijn. Laat daarna afkoelen.

  12. Rol de vellen pizzadeeg open en laat 10 min. rusten.

  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  14. Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarellaschijfjes, de zeevruchten, de olijfringetjes en de grofgehakte kappertjes over.

  15. Bestrijk de rand van de pizza's met 1 eetl. olijfolie.

  16. Bak de pizza's 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de mozzarella in fijne schijven.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  7. Hak de kappertjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Maak de saus: verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven.

  10. Doe er de tomatenstukjes en de takjes basilicum en oregano bij. Kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen.

  11. Kruid de saus met peper. Verwijder de takjes oregano en basilicum en mix de tomatensaus fijn. Laat daarna afkoelen.

  12. Rol de vellen pizzadeeg open en laat 10 min. rusten.

  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  14. Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarellaschijfjes, de zeevruchten, de olijfringetjes en de grofgehakte kappertjes over.

  15. Bestrijk de rand van de pizza's met 1 eetl. olijfolie.

  16. Bak de pizza's 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1241 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 140.3 g
Eiwit 78 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal