- Bewaar

- Bewaar
Pizza met zeevruchten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de mozzarella in fijne schijven.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de olijven in fijne ringetjes.
-
Hak de kappertjes grof.
-
Bereiding:
-
Maak de saus: verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven.
-
Doe er de tomatenstukjes en de takjes basilicum en oregano bij. Kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen.
-
Kruid de saus met peper. Verwijder de takjes oregano en basilicum en mix de tomatensaus fijn. Laat daarna afkoelen.
-
Rol de vellen pizzadeeg open en laat 10 min. rusten.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarellaschijfjes, de zeevruchten, de olijfringetjes en de grofgehakte kappertjes over.
-
Bestrijk de rand van de pizza's met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de pizza's 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de mozzarella in fijne schijven.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de olijven in fijne ringetjes.
-
Hak de kappertjes grof.
-
Bereiding:
-
Maak de saus: verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee stoven.
-
Doe er de tomatenstukjes en de takjes basilicum en oregano bij. Kruid met de Italiaanse kruidenmix. Laat 10 min. sudderen.
-
Kruid de saus met peper. Verwijder de takjes oregano en basilicum en mix de tomatensaus fijn. Laat daarna afkoelen.
-
Rol de vellen pizzadeeg open en laat 10 min. rusten.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Besmeer de pizzabodems met de tomatensaus. Verdeel er de mozzarellaschijfjes, de zeevruchten, de olijfringetjes en de grofgehakte kappertjes over.
-
Bestrijk de rand van de pizza's met 1 eetl. olijfolie.
-
Bak de pizza's 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië