- Bewaar

- Bewaar
Pizza Pancetta met tomatenschijfjes en ei
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Italië Wijn Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Snij de sneetjes pancetta in 4 reepjes.
-
Kluts de eieren lichtjes. Kruid met zwarte peper.
-
Snij de tomaten in dunne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Beleg de pizzabodems met de geraspte gruyère. Verdeel er eerst de tomatenschijfjes en dan de pancettareepjes en fijngehakte peterselie over. Giet er tot slot de geklutste eieren voorzichtig over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Italië Wijn Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Hak de platte peterselie fijn.
-
Snij de sneetjes pancetta in 4 reepjes.
-
Kluts de eieren lichtjes. Kruid met zwarte peper.
-
Snij de tomaten in dunne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Beleg de pizzabodems met de geraspte gruyère. Verdeel er eerst de tomatenschijfjes en dan de pancettareepjes en fijngehakte peterselie over. Giet er tot slot de geklutste eieren voorzichtig over.
-
Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. - Villa Sopita - Italië Wijn Berton de Crillon - A.O.P. Ventoux