Pizza Popeye met halloumi en rozijnen
Pizza Popeye met halloumi en rozijnen

Pizza Popeye met halloumi en rozijnen

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 864 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 92.3 g
Eiwit 27.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.

  8. Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp het vocht er goed uit.

  9. Pers het knoflookteentje en meng onder de spinazie. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de gedroogde pruimen in dunne reepjes.

  11. Snipper de sjalotten fijn.

  12. Bereiding:
  13. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  14. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de tomatenstukjes, de pruimen, de sojasaus, de kruidnagels en het kaneel toe. Laat 10 min. sudderen.

  15. Snij intussen de halloumi in fijne schijfjes.

  16. Haal de kruidnagels uit de saus en kruid met peper en zout. Mix fijn.

  17. Bedek de pizzabodems met een laag tomaten-pruimensaus. Verdeel er de spinazie en de rozijnen over. Leg er de schijfjes halloumi op en bestrooi met de pijnboompitten.

  18. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)

  3. Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.

  4. Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.

  5. Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.

  6. Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.

  7. Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven.

  8. Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp het vocht er goed uit.

  9. Pers het knoflookteentje en meng onder de spinazie. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de gedroogde pruimen in dunne reepjes.

  11. Snipper de sjalotten fijn.

  12. Bereiding:
  13. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  14. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de tomatenstukjes, de pruimen, de sojasaus, de kruidnagels en het kaneel toe. Laat 10 min. sudderen.

  15. Snij intussen de halloumi in fijne schijfjes.

  16. Haal de kruidnagels uit de saus en kruid met peper en zout. Mix fijn.

  17. Bedek de pizzabodems met een laag tomaten-pruimensaus. Verdeel er de spinazie en de rozijnen over. Leg er de schijfjes halloumi op en bestrooi met de pijnboompitten.

  18. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 864 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 92.3 g
Eiwit 27.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese - Don Cristobal - Mendoza - Argentinië Wijn Pecorino - I.G.T. Terre di Chieti - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal