Pizza primavera met knoflookolie en artisjok
Pizza primavera met knoflookolie en artisjok

Pizza primavera met knoflookolie en artisjok

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 894 kcal
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 68.9 g
Suiker 10.9 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 39.2 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  3. Spoel de artisjokharten onder koud water en laat goed uitlekken. Snij ze in de lengte in 4 of 6.

  4. Snij de mozzarella in schijfjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Meng het knoflook, de lente-uitjes en het citroensap onder de olijfolie. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  10. Bestrijk het deeg met de gekruide olijfolie en bestrooi met de blaadjes spinazie en de courgetteslierten.

  11. Verdeel er de stukken artisjok en de schijfjes mozzarella over.

  12. Bestrooi met de hazelnoten en de geraspte kaas. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  3. Spoel de artisjokharten onder koud water en laat goed uitlekken. Snij ze in de lengte in 4 of 6.

  4. Snij de mozzarella in schijfjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Meng het knoflook, de lente-uitjes en het citroensap onder de olijfolie. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  10. Bestrijk het deeg met de gekruide olijfolie en bestrooi met de blaadjes spinazie en de courgetteslierten.

  11. Verdeel er de stukken artisjok en de schijfjes mozzarella over.

  12. Bestrooi met de hazelnoten en de geraspte kaas. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 894 kcal
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 68.9 g
Suiker 10.9 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 39.2 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chouffe Houblon Sterk blond bier met intense hoparoma's. In de krachtige smaak zitten verfijnde citrustoetsen en een bittertje.

Bekijk het recept digitaal