- Bewaar

- Bewaar
Pizza Quattro Stagioni
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `Vegante' Sensi - Toscana Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Los de verse gist op in 2 dl lauw water.
-
Warm de melk op in een steelpannetje.
-
Snij de parmaham in kleine stukjes.
-
Giet de artisjokharten af en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Giet de opgeloste gist in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met bloem en kneed het deeg nog eens goed. Maak er een bol van. Bedek met een vochtige doek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en kneed goed. Rol het deeg dun uit (2 à 3 mm).
-
Bestrijk 2 ovenplaten met 1 eetl. olijfolie en strooi er wat bloem over. Leg er het pizzadeeg op. Maak een dikkere boord aan de randen met uw vingertoppen en strijk in met olijfolie (1 eetl.).
-
Verwarm de oven voor op 225-250 °C.
-
Bestrijk het pizzadeeg met de passata en schik het beleg op de 4 kanten : 1 met parmaham, 1 met champignons en olijven, 1 met artisjokharten en 1 met de scampi's. Bestrooi met de geraspte kazen en besprenkel met olijfolie (± 2 eetl. voor de 2 pizza's). Kruid met zwarte peper, zout, de oregano en het basilicum.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `Vegante' Sensi - Toscana Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Los de verse gist op in 2 dl lauw water.
-
Warm de melk op in een steelpannetje.
-
Snij de parmaham in kleine stukjes.
-
Giet de artisjokharten af en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Giet de opgeloste gist in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met bloem en kneed het deeg nog eens goed. Maak er een bol van. Bedek met een vochtige doek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en kneed goed. Rol het deeg dun uit (2 à 3 mm).
-
Bestrijk 2 ovenplaten met 1 eetl. olijfolie en strooi er wat bloem over. Leg er het pizzadeeg op. Maak een dikkere boord aan de randen met uw vingertoppen en strijk in met olijfolie (1 eetl.).
-
Verwarm de oven voor op 225-250 °C.
-
Bestrijk het pizzadeeg met de passata en schik het beleg op de 4 kanten : 1 met parmaham, 1 met champignons en olijven, 1 met artisjokharten en 1 met de scampi's. Bestrooi met de geraspte kazen en besprenkel met olijfolie (± 2 eetl. voor de 2 pizza's). Kruid met zwarte peper, zout, de oregano en het basilicum.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Chianti Superiore D.O.C.G. `Vegante' Sensi - Toscana Italië