Pizza tuna met uitjes
Pizza tuna met uitjes

Pizza tuna met uitjes

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 15.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in heel fijne schijven.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken, vang 2 eetl. olie op en maak de tonijn los met een vork.

  5. Snij de olijven in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat er de uien samen met het knoflook 40 min. in sudderen. Roer regelmatig en let erop dat ze niet aanbakken of te fel kleuren. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Leg het deeg samen met het bakpapier op een bakplaat.

  9. Meng de tonijn met de uien en verdeel over het deeg. Versier met de stukjes olijf.

  10. 4.Bestrooi met de Provençaalse kruiden en besprenkel met 2 eetl. olie uit het blik tonijn.

  11. Zet de pizza 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer warm of koud.

Tip

- Deze pizza is ook lekker als aperitiefhapje. Steek dan met een vorm minipizza's uit het deeg voor u ze belegt. - U kan natuurlijk ook een tomatenbasis toevoegen aan deze pizza (bv. passata).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in heel fijne schijven.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken, vang 2 eetl. olie op en maak de tonijn los met een vork.

  5. Snij de olijven in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat er de uien samen met het knoflook 40 min. in sudderen. Roer regelmatig en let erop dat ze niet aanbakken of te fel kleuren. Kruid met peper en zout en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Leg het deeg samen met het bakpapier op een bakplaat.

  9. Meng de tonijn met de uien en verdeel over het deeg. Versier met de stukjes olijf.

  10. 4.Bestrooi met de Provençaalse kruiden en besprenkel met 2 eetl. olie uit het blik tonijn.

  11. Zet de pizza 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Serveer warm of koud.

Tip

- Deze pizza is ook lekker als aperitiefhapje. Steek dan met een vorm minipizza's uit het deeg voor u ze belegt. - U kan natuurlijk ook een tomatenbasis toevoegen aan deze pizza (bv. passata).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 15.9 g

Bekijk het recept digitaal