Pizza van naanbrood met courgette en kerstomaten
Pizza van naanbrood met courgette en kerstomaten

Pizza van naanbrood met courgette en kerstomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 15.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne, lange plakken.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de mozzarella in plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Besmeer elk naanbrood met 2 eetl. passata. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel de mozzarella over de naanbroden. Bedek met de courgette en de helft van de kerstomaten.

  9. Kruid met de Italiaanse kruiden en een beetje zwarte peper. Bestrooi met de emmentaler. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Maak intussen de vinaigrette: meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het hennepzaad. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Doe de rucola en de rest van de kerstomaten in een slakom en overgiet met de vinaigrette.

Tip

Deze pizza is ook lekker met blauwgeaderde kaas, geitenkaas … Probeer zeker ook eens andere groenten zoals paprika of aubergine. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 1/4 ongeschilde courgette in blokjes. Snij 1/3 bolletje mozzarella in blokjes. Snij 4 kerstomaten in 2. Hak 5 g rucola grof. 2 Besmeer 1/2 naanbrood met 2 eetl. passata en bedek met de courgette, de mozzarella en de kerstomaten. Bestrooi met een snuifje Italiaanse kruidenmix. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C. 3 Bedruppel met 1 koffiel. plantaardige olie en werk af met de rucola. Snij in stukken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette met een dunschiller in dunne, lange plakken.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Snij de mozzarella in plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Besmeer elk naanbrood met 2 eetl. passata. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel de mozzarella over de naanbroden. Bedek met de courgette en de helft van de kerstomaten.

  9. Kruid met de Italiaanse kruiden en een beetje zwarte peper. Bestrooi met de emmentaler. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Maak intussen de vinaigrette: meng de olijfolie met de wittewijnazijn en het hennepzaad. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Doe de rucola en de rest van de kerstomaten in een slakom en overgiet met de vinaigrette.

Tip

Deze pizza is ook lekker met blauwgeaderde kaas, geitenkaas … Probeer zeker ook eens andere groenten zoals paprika of aubergine. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 1/4 ongeschilde courgette in blokjes. Snij 1/3 bolletje mozzarella in blokjes. Snij 4 kerstomaten in 2. Hak 5 g rucola grof. 2 Besmeer 1/2 naanbrood met 2 eetl. passata en bedek met de courgette, de mozzarella en de kerstomaten. Bestrooi met een snuifje Italiaanse kruidenmix. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C. 3 Bedruppel met 1 koffiel. plantaardige olie en werk af met de rucola. Snij in stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 15.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Granbeau Grande Cuvée rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal