Quinoa-quiche met frutti di mare
Quinoa-quiche met frutti di mare

Quinoa-quiche met frutti di mare

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 42.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Spoel ondertussen de quinoa en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat wat afkoelen.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Klop de eieren los samen met de room, en kruid goed met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de quinoa over een taartvorm en duw goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de spinazieblaadjes tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een vergiet.

  11. Meng de gestoofde spinazie met de frutti di mare, de fijngesnipperde lente-uitjes en het roommengsel.

  12. Haal de taartvorm uit de oven en giet er de vulling in. Verdeel er de ricotta over met een koffielepel. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot het mengsel is gestold.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een frisse groene salade.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de frutti di mare oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Spoel ondertussen de quinoa en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water, giet af en laat wat afkoelen.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Klop de eieren los samen met de room, en kruid goed met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de quinoa over een taartvorm en duw goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de spinazieblaadjes tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een vergiet.

  11. Meng de gestoofde spinazie met de frutti di mare, de fijngesnipperde lente-uitjes en het roommengsel.

  12. Haal de taartvorm uit de oven en giet er de vulling in. Verdeel er de ricotta over met een koffielepel. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot het mengsel is gestold.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een frisse groene salade.

Tip

Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 22.1 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 42.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Carlsberg Pilsbier

Bekijk het recept digitaal