Shakshuka
Shakshuka

Shakshuka

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Energie 1753 kj
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 17.8 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een brede pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. stoven.

  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bloemsuiker toe. Laat 20 min. verder sudderen. Voeg de piment d'espelette en het komijnpoeder toe.

  5. Breek de eieren boven de pan en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).

  6. Snipper intussen de koriander fijn.

  7. Bestrooi de shakshuka met de fijngesnipperde koriander.

Tip
Grote eters in huis?

Een extra eitje per persoon kan zonder probleem.

Wat erbij serveren?

Serveer de shakshuka met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 15 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een brede pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 10 min. stoven.

  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bloemsuiker toe. Laat 20 min. verder sudderen. Voeg de piment d'espelette en het komijnpoeder toe.

  5. Breek de eieren boven de pan en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot het eiwit gestold is (het eigeel mag nog lopend zijn).

  6. Snipper intussen de koriander fijn.

  7. Bestrooi de shakshuka met de fijngesnipperde koriander.

Tip
Grote eters in huis?

Een extra eitje per persoon kan zonder probleem.

Wat erbij serveren?

Serveer de shakshuka met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Energie 1753 kj
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 17.8 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 26.7 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Parenchère A.O.P. Bordeaux Clairet Bier Rochefort Triple Extra Blond trappistenbier

Bekijk het recept digitaal