Shepherd's pie met groentjes
Shepherd's pie met groentjes

Shepherd's pie met groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 17.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij intussen de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in fijne repen.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  8. Voeg de champignons, de oesterzwammen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min. bakken. Overgiet met de groentebouillon en laat nog 1 min. garen.

  9. Haal van het vuur en meng er de sojasaus onder. Schep in een ovenschaal.

  10. Meng de aardappelblokjes, de sesamzaadjes en de geraspte kaas in een kom en overgiet met de room. Verdeel over de paddenstoelen.

  11. Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. eventueel de ovengrill aan als de krielaardappelen nog niet gekleurd zijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een groen slaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6m Bereiding (25 min.) 1 Schil 2 krielaardappelen en snij samen met 2 champignons en 1 oesterzwam in stukjes. 2 Kook samen 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes peterselie fijn. 4 Pureer de krielaardappelen en de paddenstoelen en meng er 1 koffiel. plantaardige olie en de peterselie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snij intussen de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in fijne repen.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  8. Voeg de champignons, de oesterzwammen en de peterselie toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min. bakken. Overgiet met de groentebouillon en laat nog 1 min. garen.

  9. Haal van het vuur en meng er de sojasaus onder. Schep in een ovenschaal.

  10. Meng de aardappelblokjes, de sesamzaadjes en de geraspte kaas in een kom en overgiet met de room. Verdeel over de paddenstoelen.

  11. Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. eventueel de ovengrill aan als de krielaardappelen nog niet gekleurd zijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een groen slaatje.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6m Bereiding (25 min.) 1 Schil 2 krielaardappelen en snij samen met 2 champignons en 1 oesterzwam in stukjes. 2 Kook samen 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Snipper ondertussen 2 blaadjes peterselie fijn. 4 Pureer de krielaardappelen en de paddenstoelen en meng er 1 koffiel. plantaardige olie en de peterselie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 17.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal