Spinaziepannenkoeken met zure room en radijsjessalade
Spinaziepannenkoeken met zure room en radijsjessalade

Spinaziepannenkoeken met zure room en radijsjessalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Energie 3393 kj
Vet 45.9 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 73.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 23.3 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper het bieslook fijn en hak de spinazie grof. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de radijzen in de lengte in 4. Knip de tuinkers uit het bakje en snij de lente-uitjes fijn. Meng onder elkaar en voeg de kikkererwten toe.

  4. Mix de eieren samen met de melk, de bloem en de rauwe spinazie tot een glad beslag. Kruid met peper en zout en roer er 1 el bieslook onder.

  5. Verhit wat arachideolie in een pannenkoekenpan en schep er een pollepel pannenkoekenbeslag in. Bak tot een pannenkoek. Herhaal tot het beslag op is en voeg bij elke pannenkoek extra arachideolie toe aan de pan.

  6. Meng de rest van het bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout.

  7. Meng de olijfolie met de balsamicocrème en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pannenkoeken over de borden en bestrijk ze met de zure room. Werk af met de radijsjessalade en bedruppel met de balsamicovinaigrette.

Tip
Nog pannenkoeken met zure room over?

Ideaal als lunch voor de volgende dag! Of maak er een aperitiefhapje van: voeg een sneetje gerookte zalm toe aan de pannenkoeken, rol op en snij in stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper het bieslook fijn en hak de spinazie grof. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de radijzen in de lengte in 4. Knip de tuinkers uit het bakje en snij de lente-uitjes fijn. Meng onder elkaar en voeg de kikkererwten toe.

  4. Mix de eieren samen met de melk, de bloem en de rauwe spinazie tot een glad beslag. Kruid met peper en zout en roer er 1 el bieslook onder.

  5. Verhit wat arachideolie in een pannenkoekenpan en schep er een pollepel pannenkoekenbeslag in. Bak tot een pannenkoek. Herhaal tot het beslag op is en voeg bij elke pannenkoek extra arachideolie toe aan de pan.

  6. Meng de rest van het bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout.

  7. Meng de olijfolie met de balsamicocrème en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pannenkoeken over de borden en bestrijk ze met de zure room. Werk af met de radijsjessalade en bedruppel met de balsamicovinaigrette.

Tip
Nog pannenkoeken met zure room over?

Ideaal als lunch voor de volgende dag! Of maak er een aperitiefhapje van: voeg een sneetje gerookte zalm toe aan de pannenkoeken, rol op en snij in stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Energie 3393 kj
Vet 45.9 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 73.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 23.3 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Rosé D.O. Colchagua Valley Chili Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal