- Bewaar

- Bewaar
Staartvis à la bourguignonne
Onze drankensuggesties
Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Bourgogne A.O.P. | Patriarche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken van ± 3 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Bak ondertussen de spekblokjes en de fijngesnipperde ui goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de diepgevroren zilveruitjes glazig. Voeg de stukken champignon toe en laat 3 à 4 min. stoven. Zet opzij.
-
Plaats de visfilets naast elkaar in een ovenschotel en voeg de spekblokjes en de champignons met zilveruitjes toe. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en giet er de visbouillon en de rode wijn over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de vis uit de oven. Vang het braadvocht op in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Bourgogne A.O.P. | Patriarche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken van ± 3 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Bak ondertussen de spekblokjes en de fijngesnipperde ui goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de diepgevroren zilveruitjes glazig. Voeg de stukken champignon toe en laat 3 à 4 min. stoven. Zet opzij.
-
Plaats de visfilets naast elkaar in een ovenschotel en voeg de spekblokjes en de champignons met zilveruitjes toe. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en giet er de visbouillon en de rode wijn over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de vis uit de oven. Vang het braadvocht op in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Bourgogne A.O.P. | Patriarche