Staartvis à la bourguignonne
Staartvis à la bourguignonne

Staartvis à la bourguignonne

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 28.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken van ± 3 cm.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Snij de champignons in 4 of 6.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Bak ondertussen de spekblokjes en de fijngesnipperde ui goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de diepgevroren zilveruitjes glazig. Voeg de stukken champignon toe en laat 3 à 4 min. stoven. Zet opzij.

  11. Plaats de visfilets naast elkaar in een ovenschotel en voeg de spekblokjes en de champignons met zilveruitjes toe. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en giet er de visbouillon en de rode wijn over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de vis uit de oven. Vang het braadvocht op in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken van ± 3 cm.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Snij de champignons in 4 of 6.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  9. Bak ondertussen de spekblokjes en de fijngesnipperde ui goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de diepgevroren zilveruitjes glazig. Voeg de stukken champignon toe en laat 3 à 4 min. stoven. Zet opzij.

  11. Plaats de visfilets naast elkaar in een ovenschotel en voeg de spekblokjes en de champignons met zilveruitjes toe. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en giet er de visbouillon en de rode wijn over. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de vis uit de oven. Vang het braadvocht op in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind eventueel met wat instantsausbinder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 28.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Bourgogne A.O.P. | Patriarche

Bekijk het recept digitaal