Zalmgratin met spinazie en ricotta
Zalmgratin met spinazie en ricotta

Zalmgratin met spinazie en ricotta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 24.7 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 50.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit), pers daarna een halve citroen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de helft van het knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de spinazie toe en laat 8 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout. Giet de groenten af en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.

  10. Meng intussen de ricotta met de room, de dille en de rest van het knoflook. Voeg het sap en de zeste van citroen toe en kruid met peper en zout.

  11. Meng de helft van de gekruide ricotta onder de groenten.

  12. Vet een grote ovenschaal in met de boter en leg er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Kruid met peper en zout. Bedek met de helft van de groenten en leg de vis er bovenop. Voeg de rest van de groenten toe en leg de rest van de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop. Werk af met een laag gekruide ricotta.

  13. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit), pers daarna een halve citroen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de helft van het knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de spinazie toe en laat 8 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout. Giet de groenten af en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.

  10. Meng intussen de ricotta met de room, de dille en de rest van het knoflook. Voeg het sap en de zeste van citroen toe en kruid met peper en zout.

  11. Meng de helft van de gekruide ricotta onder de groenten.

  12. Vet een grote ovenschaal in met de boter en leg er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Kruid met peper en zout. Bedek met de helft van de groenten en leg de vis er bovenop. Voeg de rest van de groenten toe en leg de rest van de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop. Werk af met een laag gekruide ricotta.

  13. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 24.7 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 50.2 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño Rías Baixas Spanje

Bekijk het recept digitaal