- Bewaar

- Bewaar
Zalmgratin met spinazie en ricotta
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño Rías Baixas Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit), pers daarna een halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de helft van het knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de spinazie toe en laat 8 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout. Giet de groenten af en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.
-
Meng intussen de ricotta met de room, de dille en de rest van het knoflook. Voeg het sap en de zeste van citroen toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de helft van de gekruide ricotta onder de groenten.
-
Vet een grote ovenschaal in met de boter en leg er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Kruid met peper en zout. Bedek met de helft van de groenten en leg de vis er bovenop. Voeg de rest van de groenten toe en leg de rest van de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop. Werk af met een laag gekruide ricotta.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño Rías Baixas Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Snij de courgette in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit), pers daarna een halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de helft van het knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de spinazie toe en laat 8 à 10 min. slinken. Kruid met peper en zout. Giet de groenten af en duw er het vocht uit met de bolle kant van een lepel.
-
Meng intussen de ricotta met de room, de dille en de rest van het knoflook. Voeg het sap en de zeste van citroen toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de helft van de gekruide ricotta onder de groenten.
-
Vet een grote ovenschaal in met de boter en leg er de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Kruid met peper en zout. Bedek met de helft van de groenten en leg de vis er bovenop. Voeg de rest van de groenten toe en leg de rest van de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop. Werk af met een laag gekruide ricotta.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño Rías Baixas Spanje