Zomersalade met watermeloen, avocado en kaasblokjes
Zomersalade met watermeloen, avocado en kaasblokjes

Zomersalade met watermeloen, avocado en kaasblokjes

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Energie 2075 kj
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 16.1 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 14.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de broodjes oppervlakkig ontdooien, zodat je ze in reepjes van 1 cm dik kan snijden. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege eens om.

  3. Snij intussen de rode ui in fijne schijfjes en pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes en besprenkel met wat citroensap.

  4. Snij de komkommer in halvemaantjes. Schil de watermeloen en de charentais en snij het vruchtvlees in blokjes van dezelfde grootte.

  5. Meng de rode ui met de helft van het citroensap en het korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Toast de zonnebloempitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Schik 3/4 van de rucola op een serveerschaal. Meng de blokjes meloen met de komkommer, de avocado en de piment d’Espelette. Verdeel alles over de rucola en besprenkel met de rest van het citroensap. Schik de gemarineerde rode ui, de kaasblokjes, de rest van de rucola en de zonnebloempitten erbovenop. Werk af met de rest van de olijfolie en de getoaste broodreepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de broodjes oppervlakkig ontdooien, zodat je ze in reepjes van 1 cm dik kan snijden. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bak 5 min. in de voorverwarmde oven en draai halverwege eens om.

  3. Snij intussen de rode ui in fijne schijfjes en pers de citroen. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes en besprenkel met wat citroensap.

  4. Snij de komkommer in halvemaantjes. Schil de watermeloen en de charentais en snij het vruchtvlees in blokjes van dezelfde grootte.

  5. Meng de rode ui met de helft van het citroensap en het korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Toast de zonnebloempitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  7. Schik 3/4 van de rucola op een serveerschaal. Meng de blokjes meloen met de komkommer, de avocado en de piment d’Espelette. Verdeel alles over de rucola en besprenkel met de rest van het citroensap. Schik de gemarineerde rode ui, de kaasblokjes, de rest van de rucola en de zonnebloempitten erbovenop. Werk af met de rest van de olijfolie en de getoaste broodreepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Energie 2075 kj
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 16.1 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 14.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Rosaline Grenache-Syrah Rosé I.G.P. Pays d'Oc Bier Bière des Amis Cr[h]azy IPA blond bier

Bekijk het recept digitaal