Recepten met everzwijn
- Het everzwijn is een voorouder van het varken. Het vlees is steviger en magerder dan varkensvlees.
- Everzwijnen eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Daardoor heeft het vlees een herkenbare wildsmaak.
- Everzwijnenvlees wordt licht rosé gegeten.
- Kruiden als tijm en rozemarijn en zoete smaken zoals uienkonfijt of appelen met veenbessen zijn heerlijk bij everzwijn. Geef je er groenten bij? Kies dan voor knolselder, witloof, rodekool of groenekool.
Everzwijn is lekker met kruiden als tijm en rozemarijn en met zoete ingrediënten zoals uienkonfijt of appelen met veenbessen.
Everzwijn klaarmaken
Hoe je everzwijn bakt, hangt af van het stuk vlees. Hieronder vind je de bakwijzen voor everzwijngebraad en everzwijnragout.
Bakwijzen voor everzwijn
-
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt 1 el boter in een braadpan en bak 1 everzwijngebraad (beenhouwerij) aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met 1 kl boter en leg er het gebraad in. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
Ontdek hier het recept en zet het product op je boodschappenlijstje.
-
- Dep 650 g everzwijnragout (beenhouwerij) goed droog.
- Snipper 1 ui en 1 teentje look fijn.
- Smelt 1 el boter in een kookpot en bak de ragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Voeg de fijngesnipperde ui en het knoflook toe en overgiet met 5 dl vocht (bv. bouillon, rode wijn, bier ...). Het vlees moet mooi onderstaan. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg eventueel stukjes groenten toe en laat nog 30 min. garen.
Ontdek hier het recept en voeg het product toe aan je boodschappenlijstje.
-
Verwarm de bereide everzwijnragout (beenhouwerij) 5 à 7 min. in de microgolfoven op 800 W of in een kookpot op een zacht vuur.
Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid