Aspergesoep met kip, kokosmelk en limoen
Aspergesoep met kip, kokosmelk en limoen

Aspergesoep met kip, kokosmelk en limoen

30 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kj
Energie 183 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 4.3 g
Vezel 3 g
Eiwit 11.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant. Breng het water aan de kook, doe er de aspergeschillen en de afgesneden uiteinden in en laat afgedekt 10 min. koken. Zeef het kookvocht.

  3. Snipper intussen de sjalotten fijn.

  4. Snij de wortelen in dunne, schuine plakjes van 2 mm en de asperges in schuine reepjes van 1/2 cm. Laat de punten heel.

  5. Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.

  6. Halveer de kerstomaatjes. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de plakjes wortel en de reepjes asperge toe (niet de aspergepunten) en roerbak 1 min. Giet het kookvocht van de asperges bij de groenten. Voeg ook de aspergepunten, het blokje kippenbouillon, de sojasaus en de kokosmelk toe. Laat 7 min. koken op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de reepjes kip, de kerstomaatjes, het limoensap en 1 mespunt cayennepeper toe. Laat nog 3 min. doorkoken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant. Breng het water aan de kook, doe er de aspergeschillen en de afgesneden uiteinden in en laat afgedekt 10 min. koken. Zeef het kookvocht.

  3. Snipper intussen de sjalotten fijn.

  4. Snij de wortelen in dunne, schuine plakjes van 2 mm en de asperges in schuine reepjes van 1/2 cm. Laat de punten heel.

  5. Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.

  6. Halveer de kerstomaatjes. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de plakjes wortel en de reepjes asperge toe (niet de aspergepunten) en roerbak 1 min. Giet het kookvocht van de asperges bij de groenten. Voeg ook de aspergepunten, het blokje kippenbouillon, de sojasaus en de kokosmelk toe. Laat 7 min. koken op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de reepjes kip, de kerstomaatjes, het limoensap en 1 mespunt cayennepeper toe. Laat nog 3 min. doorkoken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kj
Energie 183 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 6.8 g
Suiker 4.3 g
Vezel 3 g
Eiwit 11.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal