- Bewaar

- Bewaar
Aspergesoep met kip, kokosmelk en limoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant. Breng het water aan de kook, doe er de aspergeschillen en de afgesneden uiteinden in en laat afgedekt 10 min. koken. Zeef het kookvocht.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn.
-
Snij de wortelen in dunne, schuine plakjes van 2 mm en de asperges in schuine reepjes van 1/2 cm. Laat de punten heel.
-
Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.
-
Halveer de kerstomaatjes. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de plakjes wortel en de reepjes asperge toe (niet de aspergepunten) en roerbak 1 min. Giet het kookvocht van de asperges bij de groenten. Voeg ook de aspergepunten, het blokje kippenbouillon, de sojasaus en de kokosmelk toe. Laat 7 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Voeg de reepjes kip, de kerstomaatjes, het limoensap en 1 mespunt cayennepeper toe. Laat nog 3 min. doorkoken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant. Breng het water aan de kook, doe er de aspergeschillen en de afgesneden uiteinden in en laat afgedekt 10 min. koken. Zeef het kookvocht.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn.
-
Snij de wortelen in dunne, schuine plakjes van 2 mm en de asperges in schuine reepjes van 1/2 cm. Laat de punten heel.
-
Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.
-
Halveer de kerstomaatjes. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten 1 min. Voeg de plakjes wortel en de reepjes asperge toe (niet de aspergepunten) en roerbak 1 min. Giet het kookvocht van de asperges bij de groenten. Voeg ook de aspergepunten, het blokje kippenbouillon, de sojasaus en de kokosmelk toe. Laat 7 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Voeg de reepjes kip, de kerstomaatjes, het limoensap en 1 mespunt cayennepeper toe. Laat nog 3 min. doorkoken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.