- Bewaar

- Bewaar
Coupe vanille met aardbeien en Belgische chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
10 min.
-
Snij de aardbeien in de lengte in 4. Breek de chocolade in stukjes.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Giet er 1,5 dl room bij wanneer de chocolade gesmolten is. Klop de rest van de room stijf en meng er de bloemsuiker onder.
-
Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de coupes samen met de aardbeien. Overgiet met een beetje chocoladesaus en werk af met de opgeklopte room. Verkruimel er een amandelbroodkoekje over. Geef er de rest van de chocoladesaus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
10 min.
-
Snij de aardbeien in de lengte in 4. Breek de chocolade in stukjes.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Giet er 1,5 dl room bij wanneer de chocolade gesmolten is. Klop de rest van de room stijf en meng er de bloemsuiker onder.
-
Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de coupes samen met de aardbeien. Overgiet met een beetje chocoladesaus en werk af met de opgeklopte room. Verkruimel er een amandelbroodkoekje over. Geef er de rest van de chocoladesaus apart bij.