Coupe vanille met aardbeien en Belgische chocoladesaus
Coupe vanille met aardbeien en Belgische chocoladesaus

Coupe vanille met aardbeien en Belgische chocoladesaus

10 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3071 kj
Energie 734 kcal
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 33.3 g
Koolhydraat 59.5 g
Suiker 55.4 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Snij de aardbeien in de lengte in 4. Breek de chocolade in stukjes.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Giet er 1,5 dl room bij wanneer de chocolade gesmolten is. Klop de rest van de room stijf en meng er de bloemsuiker onder.

  5. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de coupes samen met de aardbeien. Overgiet met een beetje chocoladesaus en werk af met de opgeklopte room. Verkruimel er een amandelbroodkoekje over. Geef er de rest van de chocoladesaus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Snij de aardbeien in de lengte in 4. Breek de chocolade in stukjes.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Giet er 1,5 dl room bij wanneer de chocolade gesmolten is. Klop de rest van de room stijf en meng er de bloemsuiker onder.

  5. Verdeel de bolletjes vanille-ijs over de coupes samen met de aardbeien. Overgiet met een beetje chocoladesaus en werk af met de opgeklopte room. Verkruimel er een amandelbroodkoekje over. Geef er de rest van de chocoladesaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3071 kj
Energie 734 kcal
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 33.3 g
Koolhydraat 59.5 g
Suiker 55.4 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal