Gegratineerde tortellini met pompoensaus en salie
Gegratineerde tortellini met pompoensaus en salie

Gegratineerde tortellini met pompoensaus en salie

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 7.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 22.9 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken. Snipper de sjalot fijn en pers het knoflook. Snij de champignons in plakjes.

  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snipper samen met de salie fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de pompoen toe en stoof 5 min.

  6. Overgiet met het water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Schep af en toe om. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  7. Smelt intussen de boter in een pan en bak de champignons met het knoflook 3 à 4 min. Kruid met de rozemarijn, tijm, salie, peper en zout.

  8. Lepel een beetje pompoensaus over de bodem van een ovenschaal en bedek met een laag tortellini (ze mogen niet overlappen). Schep er wat champignons over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  9. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken. Snipper de sjalot fijn en pers het knoflook. Snij de champignons in plakjes.

  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snipper samen met de salie fijn.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de pompoen toe en stoof 5 min.

  6. Overgiet met het water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Schep af en toe om. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  7. Smelt intussen de boter in een pan en bak de champignons met het knoflook 3 à 4 min. Kruid met de rozemarijn, tijm, salie, peper en zout.

  8. Lepel een beetje pompoensaus over de bodem van een ovenschaal en bedek met een laag tortellini (ze mogen niet overlappen). Schep er wat champignons over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  9. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 7.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 22.9 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal