Aardbeientaart met verse banketbakkersroom

Aardbeientaart met verse banketbakkersroom

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Energie 1427 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  5. Breng de melk met de vanillezaadjes aan de kook. Verlaag het vuur, voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe en laat 10 min. trekken op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  6. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg 10 min. afkoelen in de vorm.

  7. Klop intussen de eierdooiers en de suiker met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa. Zeef er het maiszetmeel bij en meng goed.

  8. Haal het vanillestokje uit de warme melk. Voeg al kloppend een kleine hoeveelheid melk toe aan het eiermengsel, zodat je een papje krijgt. Giet het papje bij de rest van de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. koken terwijl je blijft roeren.

  9. Stort de banketbakkersroom die je net gemaakt hebt in een glazen kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en erna nog ± 30 min. in de koelkast. Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over het bladerdeeg.

  10. Snij de aardbeien in schijfjes en schik op de taart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  5. Breng de melk met de vanillezaadjes aan de kook. Verlaag het vuur, voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe en laat 10 min. trekken op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  6. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg 10 min. afkoelen in de vorm.

  7. Klop intussen de eierdooiers en de suiker met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa. Zeef er het maiszetmeel bij en meng goed.

  8. Haal het vanillestokje uit de warme melk. Voeg al kloppend een kleine hoeveelheid melk toe aan het eiermengsel, zodat je een papje krijgt. Giet het papje bij de rest van de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. koken terwijl je blijft roeren.

  9. Stort de banketbakkersroom die je net gemaakt hebt in een glazen kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en erna nog ± 30 min. in de koelkast. Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over het bladerdeeg.

  10. Snij de aardbeien in schijfjes en schik op de taart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Energie 1427 kj
Vet 16 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 8.1 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal