- Bewaar
- Bewaar
Aardbeientaart met verse banketbakkersroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Breng de melk met de vanillezaadjes aan de kook. Verlaag het vuur, voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe en laat 10 min. trekken op een zacht vuur. Roer regelmatig.
-
Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Klop intussen de eierdooiers en de suiker met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa. Zeef er het maiszetmeel bij en meng goed.
-
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Voeg al kloppend een kleine hoeveelheid melk toe aan het eiermengsel, zodat je een papje krijgt. Giet het papje bij de rest van de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. koken terwijl je blijft roeren.
-
Stort de banketbakkersroom die je net gemaakt hebt in een glazen kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en erna nog ± 30 min. in de koelkast. Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over het bladerdeeg.
-
Snij de aardbeien in schijfjes en schik op de taart.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Breng de melk met de vanillezaadjes aan de kook. Verlaag het vuur, voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe en laat 10 min. trekken op een zacht vuur. Roer regelmatig.
-
Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Klop intussen de eierdooiers en de suiker met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa. Zeef er het maiszetmeel bij en meng goed.
-
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Voeg al kloppend een kleine hoeveelheid melk toe aan het eiermengsel, zodat je een papje krijgt. Giet het papje bij de rest van de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. koken terwijl je blijft roeren.
-
Stort de banketbakkersroom die je net gemaakt hebt in een glazen kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en erna nog ± 30 min. in de koelkast. Verdeel de afgekoelde banketbakkersroom over het bladerdeeg.
-
Snij de aardbeien in schijfjes en schik op de taart.