Blinde vinken met Leffe
Blinde vinken met Leffe

Blinde vinken met Leffe

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Energie 2657 kj
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 38.5 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg het bier en de mosterd toe aan de pan met het vlees. Dek af en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  5. Voeg de diepgevroren champignons toe aan de pan en laat nog 10 min. verder stoven.

  6. Neem het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus met de instantsausbinder.

  7. Verdeel de wortelpuree over de borden en schik er een blinde vink op. Lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak tot puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg het bier en de mosterd toe aan de pan met het vlees. Dek af en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  5. Voeg de diepgevroren champignons toe aan de pan en laat nog 10 min. verder stoven.

  6. Neem het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus met de instantsausbinder.

  7. Verdeel de wortelpuree over de borden en schik er een blinde vink op. Lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Energie 2657 kj
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 43.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 38.5 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal Bier Leffe Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal