Bloemkoolrisotto met tofoe en groene kruiden
Bloemkoolrisotto met tofoe en groene kruiden

Bloemkoolrisotto met tofoe en groene kruiden

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1929 kj
Energie 461 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 9.8 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 21.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Hak het bieslook, de dragon en de peterselie fijn.

  2. Spoel de rode bonen en laat uitlekken.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren erwten en de bonen toe en laat 2 min. verder stoven

  4. Voeg 1 dl water en de diepgevroren bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. verder koken. Zet het vuur af en roer er de boter, de geraspte kaas en de verse kruiden onder.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en roerbak de tofoe 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Schep de bloemkoolrisotto in diepe borden en serveer met de gebakken tofoe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Hak het bieslook, de dragon en de peterselie fijn.

  2. Spoel de rode bonen en laat uitlekken.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren erwten en de bonen toe en laat 2 min. verder stoven

  4. Voeg 1 dl water en de diepgevroren bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. verder koken. Zet het vuur af en roer er de boter, de geraspte kaas en de verse kruiden onder.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en roerbak de tofoe 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Schep de bloemkoolrisotto in diepe borden en serveer met de gebakken tofoe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1929 kj
Energie 461 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 9.8 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 21.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Change Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal